Veelgestelde vragen

Het is heel persoonlijk per klant welk traject er wordt afgelegd. Soms wenst de klant maar één specifiek item aan te pakken. Dit kan mogelijks al in één sessie opgelost zijn.

Soms heeft de klant een heel scala aan problemen of gaat het om een thema dat diepgeworteld is, dan zijn er meerdere sessies nodig. Dit wordt steeds besproken en jij beslist.

Je kan na één sessie echt al verschil voelen. EFT en FKC geven soms heel verrassende resultaten. Heftige emoties zijn sterk verminderd of verdwenen. Fysiek kan je ook het verschil voelen. Sommige klanten ervaren wat vermoeidheid. Het is belangrijk om na een sessie veel te drinken en eventueel eens rustig te gaan wandelen. Geef jezelf wat tijd.

EFT gebruik je bij negatieve emoties. Pas als deze voldoende ontladen zijn, kan je je positieve gevoelens versterken door daarop te tikken. Als je negatieve emoties niet voldoende weggetikt zijn, ga je onbewust in weerstand.

Absoluut niet, we blijven emoties voelen, zowel de positieve als de negatieve. Maar EFT laat ons toe niet meer te verdrinken of vast te zitten in negatieve emoties, zodat ze ons doen groeien in plaats van ons belemmeren.

EFT en FKC kunnen zeker gecombineerd worden met andere therapieën en zijn bovendien veilig en pijnloos. Blijf echter wel het doktersadvies opvolgen. EFT en FKC zijn geen medische behandelingen maar kunnen wel ondersteunend werken.

Inderdaad, de techniek is heel eenvoudig en kan je zeker aanleren. Ik raad het zeker aan op stress-momenten zoals in de file staan, een moeilijk gesprek moeten voeren,…

Om brede of diepgewortelde problematiek aan te pakken is het echter beter om een EFT-practitioner te contacteren. Je ziet je eigen blinde vlek niet en het is niet altijd gemakkelijk om je eigen weerstand te zien en te overwinnen. Bovendien zijn er binnen EFT meerdere technieken waarvoor een practitioner beter opgeleid is.

Je wetende deel is je niet-bewuste deel, als het ware jouw harde schijf, met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem. De FKC-hulpverlener stelt vragen aan je wetende deel en aan de hand van de spiertest krijgt hij een antwoord (sterk of zwak). Daarnaast gaat FKC een stap verder dan enkel het onderscheiden van een zwakke en sterke spiertest. Een spier verzwakt namelijk pas als iets heel slecht is voor jouw systeem. Een sterke spiertest wil dus niet altijd zeggen dat iets goed is. Het kan ook ’een beetje slecht’ zijn. Daarom maakt een FKC-hulpverlener bij een sterke spiertest nog een onderscheid door al testend een score te geven aan een probleem, een supplement, een therapie… Hierdoor kan een FKC-hulpverlener een spierantwoord ‘graderen’ en zo heel specifiek jouw situatie opvolgen.

Jawel. Om te vermijden dat er verkeerd getest wordt, gaan we altijd na of er een valkuil is. Eventueel pakken we die dan ook aan.

We gaan altijd op zoek naar de hoofdoorzaak van de klachten, het oorspronkelijk probleem. Anderzijds werken we altijd eerst aan je fundament, de stevige basis van je gezondheid, naar analogie van een huis.