Voor wie en wanneer?

“Try it on everything” – “Probeer het op alles” is de stelling van Gary Craig, de grondlegger van EFT.

 

EFT gaat over het neutraliseren van ongewenste negatieve emoties of stress. Je kan dan ook zeggen dat EFT effectief is voor elk probleem dat met spanning of stress te maken heeft. Voorbeelden hiervan zijn negatieve ervaringen, bv. een verkeersongeval, pestgedrag, moeilijke relaties, slechtnieuwsberichten, … Ook als die ervaring al lang geleden is, kan je er nog invloed van hebben.

 

Negatieve emoties zoals boosheid, allerlei soorten angst, schuldgevoel, … kunnen ons hinderen in ons dagelijks leven. We kunnen EFT gebruiken zodat deze emoties ons niet meer belemmeren, maar ons integendeel laten groeien als mens.

 

Heel wat fysieke klachten zijn stressgerelateerd. Vaak wil ons lichaam ons iets zeggen. EFT is geen medische behandeling en men dient dan ook steeds het doktersadvies op te volgen. EFT kan evenwel ondersteunend werken bij de behandeling of de verwerking van het ziekteproces.

 

EFT kan ook heel effectief zijn bij beperkende overtuigingen, onzekerheid en een laag zelfbeeld. Als de negatieve overtuigingen geneutraliseerd zijn, kan je een positief zelfbeeld opbouwen.

 

Ervaar de waarde van EFT. 

 

>> Achtergrondinformatie
>> Matrix Reimprinting