Veelgestelde vragen

Het is heel persoonlijk per klant welk traject er wordt afgelegd. Soms wenst de klant maar één specifiek item aan te pakken. Dit kan mogelijks al in één sessie opgelost zijn.

Soms heeft de klant een heel scala aan problemen of gaat het om een thema dat diepgeworteld is, dan zijn er meerdere sessies nodig. Dit wordt steeds besproken en jij beslist.

Je kan na één sessie echt al verschil voelen.  EFT geeft soms heel verrassende resultaten. Heftige emoties zijn sterk verminderd of verdwenen. Fysiek kan je ook het verschil voelen. Sommige klanten ervaren wat vermoeidheid. Het is belangrijk om na een sessie veel te drinken en eventueel eens rustig te gaan wandelen. Geef jezelf wat tijd.

EFT gebruik je bij negatieve emoties. Pas als deze voldoende ontladen zijn, kan je je positieve gevoelens versterken door daarop te tikken. Als je negatieve emoties niet voldoende weggetikt zijn, ga je onbewust in weerstand.

Absoluut niet, we blijven emoties voelen, zowel de positieve als de negatieve. Maar EFT laat ons toe niet meer te verdrinken of vast te zitten in negatieve emoties, zodat ze ons doen groeien in plaats van ons belemmeren.

EFT kan zeker gecombineerd worden met andere therapieën en is bovendien veilig en pijnloos. Blijf echter wel het doktersadvies opvolgen. EFT is geen medische behandeling maar kan wel ondersteunend werken.

Er gebeurt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar de werking van EFT, onder andere voor toepassing bij het posttraumatisch stresssyndroom.

Meer informatie omtrent wetenschappelijk onderzoek kan je onder andere vinden op de websites www.eftuniverse.com – www.eftinternational.org en https://official-eft.nl

Inderdaad, de techniek is heel eenvoudig en kan je zeker aanleren. Ik raad het zeker aan op stress-momenten zoals in de file staan, een moeilijk gesprek moeten voeren,…

Om brede of diepgewortelde problematiek aan te pakken is het echter beter om een EFT-practitioner te contacteren. Je ziet je eigen blinde vlek niet en het is niet altijd gemakkelijk om je eigen weerstand te zien en te overwinnen. Bovendien zijn er binnen EFT meerdere technieken die toegepast worden waarvoor een practitioner beter opgeleid is.

Dit is een soort relatietherapie, en dus niet te verwarren met EFT, Emotional Freedom Techniques.

Beiden gebruiken dezelfde letters als afkorting.